Volgende veiling op maandag 24 september

De volgende veiling vindt plaats op maandagavond 24 september om 19.00 uur. De zaal is ook ’s middags en een half uur voor het begin van de veiling geopend. De kavels van de septemberveiling komen een paar weken voor de veiling op onze site bij de Catalogi.

Corporate video online

Vanaf vandaag staat er ook een Corporate Video (ja ja!) op You Tube. Vorige week aan aangekondigd. Hij duurt ca 2 minuten en er worden een aantal zaken in toegelicht. Hij wordt later nog in een aantal kleinere delen opgeknipt. Je vindt hem hieronder.

 

Live veilen vanaf de oktoberveiling

Vanaf veiling 2017-04 ( oktober 2017) wordt het mogelijk op internet mee te kijken en mee te bieden. Dit kan mede door middel van Streaming Video. Onder het menu “Home” vind je de link naar “live veilen”. Als je daar tijdens de aangegeven tijden naar toe gaat, dan kun je meekijken. Om te bieden dien je je echter vooraf – nb ruim vooraf, want we moeten je als bieder accepteren – te registreren. Eventueel een account maken ( als je dat niet al hebt) en een biednummer aanvragen. Normaal is dat voor het doen van een schriftelijk bod een biednummer in de serie van 5000 tot 9000, maar voor  live-veilen is dat van 9000 tot 10.000.
Je ziet tijdens het proces steeds wat de volgende biedstap zal zijn. Als je dan op de biedknop drukt (met de muis) dan kan de veiling dat registreren, hetgeen je direct ziet. Er kan dan echter door iemand in de zaal of een andere bieder op internet direct overheen geboden worden. Je ziet dan dat je het weer kwijt raakt. Je dan de volgende biedstap en kan dan dus weer drukken/bieden. Als de hamer valt en je het kavel toegewezen krijgt, dan zie je dat ook.
Alles is getest, maar we moeten nog wel enige ervaring opdoen. Dus vragen we om een beetje begrip.
NB Naast de normale opslag van 29,1% wordt er voor internetveilen 2,5% extra gerekend. Houd daar rekening mee.
Voor de streaming video is Flash nodig. Als het goed is zal je pc vragen of het geinstalleerd kan worden, als het nog niet op je computer staat.