Werken met de catalogus

Je kunt in de basis- of toonzaalcatalogus en in de specifieke catalogi bieden, mits je reeds in ons systeem bekend bent. Ben je nog niet bij ons bekend maak dan een account aan. Vervolgens kun je inloggen en bieden in deze en andere catalogi. NB de links naar aanmaken en inloggen in dit menu zijn verwijderd. Je kunt nu inloggen en een account aanmaken in de catalogus pagina en direct in de header van de site.

  • Je kan op meerdere manieren bieden. Schriftelijk, dat is in de toonzaal zelf . Je biednummer is dan in de serie boven 1000. Maar ook online, dus via Internet. Je hebt dan een account nodig en krijgt dan een bied nummer in de serie boven de 5000. En natuurlijk kan je tijdens de veiling bieden. Je hebt dan een bied nummer nodig onder de 1000, dat je krijgt in de zaal. Een variant is via je smartphone bieden in de toonzaal ( onze primeur). Dan breng je feitelijk ook een internet bieding uit. En als laatste: je kan ook op internet mee bieden tijdens de veiling. Ga daarvoor naar “live veilen” in hete menu “home”. Je hebt dan ook een account nodig. Omdat we je moeten accepteren als bieder moet je dat account al wel hebben ruim voor de veiling. Bij het live veilen zie je de veilingmeester , het kavel en de vraag prijs. Als laatste bestaat nog de oude mogelijkheid van het telefonisch  bieden. Zie hier voor elders op de site. Aan telefonisch en live bieden zijn extra kosten verbonden. Houd daar rekening mee.

  • Een bod gedaan in de toonzaalveiling verhuist mee naar de daadwerkelijke veiling en is aldaar zichtbaar.

  • Als u een product niet meer kunt vinden in de catalogus van de toonzaalveiling, dan is het waarschijnlijk opgenomen in een echte veiling. Het heeft dan een nieuw nummer gekregen ( tussen 0 en 1000) en staat dan nu ook vooraan in de toonzaal catalogus. De zoek functie werkt wel en met een beschrijving kan je het vinden. Pas vlak voor de echte veiling worden de lage nummers een nieuwe catalogus waarin later ook de resultaten zichtbaar zijn.

  • Een bod dat je zelf in de veilinghal hebt gedaan, een zgn schriftelijk bod,  is helaas niet zichtbaar als je inlogt via je account!

  • Na afloop van een veiling blijft de nieuwe catalogus bestaan. Je kan er dan de resultaten bekijken.

  • Een bod is een zogenaamd maximaal bod. Feitelijk vraag je ons  om namens jou te bieden op het kavel tijdens de veiling. Denk dus even goed na over wat je wilt. Als je een kavel heel graag wilt kopen, dan is het verstandig niet te laag te bieden. Want als er geen anderen zijn, dan heb je het kavel waarschijnlijk voor een veel lager bedrag. Maar als je het zonde vindt dat het voor  1 biedstap naar een ander gaat, dan had je dus iets meer ruimte moeten geven.

    Voorbeeld: Stel er staat een richt prijs van 80 tot 120 op een kavel  en in de voorbiedingen bood A 70, B 80 en C  150, dan valt A direct af, B valt weg tegen C en C staat dan op 90 ( namelijk 1 biedstap boven B). Dan pas wordt het de zaal aangeboden. Is daar niemand die bied, dan krijgt C het voor 90 (ipv de 150 die hij bood). Bied iemand in de zaal (1 stap a 10 = 100) dan bied de veilingmeester 120 namens C (boven de 100 is de biedstap 20). Als de zaal nu niets bied, dan krijgt C het dus voor 120 en nog steeds niet voor zijn bod van 150. Maar de zaal, (of internet) kan natuurlijk doorgaan. Het kan dus 150 worden voor C , maar ook 160  voor iemand anders.