Inbrengen

Gezocht
Onze veilingen richten zich primair op inbreng van antiek, kunst en mooie en bijzondere curiosa. We hebben daarbij voorkeur voor jonger antiek zoals het zogenaamde retro, design, vintage en eclectisch! Met andere woorden: het “antiek” uit de 20e eeuw.

Maar ook mooie zgn. reclaimed producten, of gekke oude machines die een nieuwe lease of live kunnen krijgen zien wij graag op onze veilingen. Eigenlijk zijn bijna alle mooie, bijzondere, of kostbare producten welkom. Of het nu gaat om bijvoorbeeld boeken, schilderijen, speelgoed, meubels, klokken of zilverwerk, zo lang het maar goed van kwaliteit is.

De veiling is dus duidelijk niet bedoeld voor kringloopgoed. Veilen is eigenlijk pas echt interessant als u zelf de waarde inschat boven de 100 euro. Maar bij twijfel kunt u natuurlijk altijd eerst uw producten vrijblijvend laten zien.
Duco Avis veilingen is niet ingericht op faillissementsveilingen.

Aanbieden
Via de contactpagina, kunt u voorwerpen aan ons aanbieden. Een beschrijving met (goede) foto(s) is dan wel noodzakelijk. En als u een heleboel producten heeft, neemt u dan contact op (inbreng@ducoavisveilingen) met enige voorbeelden. We maken dan een afspraak om bij ons of bij u e.e.a. door te nemen. Maar u kunt ook altijd met de producten bij ons terecht. Bedenk echter wel dat er niet altijd geschikte medewerkers zijn voor een eindoordeel of formele taxatie. Ons bezoeken met uw producten verplicht u tot niets. Als u een mail stuurt geef dan s.v.p. ook alternatieve wijzen om u te benaderen zoals een telefoonnummer en adres.

Mailadressen nemen wij op in ons relatiebestand. U kunt zich desgewenst uitschrijven.

Eveneens kan het zijn dat we in de toekomst speciale innamesessies bij u in de buurt gaan organiseren. Wij zullen dat onze relaties vooraf kenbaar maken.

Inbrengen
Duco Avis Veilingen gaat ervan uit dat de inbrenger zelf de goederen in het veilinghuis aanbiedt. Maar in overleg kan transport worden georganiseerd. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Het veilinghuis is logistiek handig ingedeeld. Er is een ruime en droge ontvangstruimte, met grote deuren.

Belangrijk voor het inbrengen is de geschiedenis van een item. Niet alleen voor de waardebepaling (zie lager), maar ook voor de herkomst. Daarom vragen we de inbrenger ook om zich wettig te legitimeren. Wij nemen aan dat u daar begrip voor zult hebben.

Na de eerste beoordeling zullen allereerst de gegevens van de inbrenger worden vastgelegd. Na de benoeming van de inbrengsessie, worden de verschillende items ingebracht. Zij worden gefotografeerd en beschreven. Alle informatie is daarbij van belang.
 Van de complete inbrengsessie wordt een document gemaakt dat de inbrenger tekent en meekrijgt.

NB Hiermee accepteert hij de voorwaarden van Duco Avis Veilingen, die elders op deze site vindbaar zijn.

Na de inname
Dan wordt het item gelabeld, in de toonzaal geplaatst en kan erop worden geboden.

Op het moment dat het item in een daadwerkelijke veiling wordt opgenomen, wordt de inbrenger daarover geïnformeerd. In een aantal gevallen is het verstandig items bijeen te houden, maar soms is het spreiden een betere oplossing.

Na de opstart zal Duco Avis Veilingen zich ook verbinden aan de internationale internetplatforms. Hierdoor kan de hele wereld uw producten zien en erop mee bieden.

Kosten
De inbrenger betaalt voor de diensten van de veiling een provisie die wordt verrekend met de opbrengst. De provisie is 17,5% van de hamerprijs. Hierin is de btw besloten (zie ook margeregeling).