Veilinghuis in de stedendriehoek

In de stedendriehoek ( Zutphen en Apeldoorn en Deventer) is een nieuw veilinghuis geopend. Je kunt er 5 dagen per week komen kijken, dus vrijwel altijd kijkdagen. En we zijn ook 5 dagen per week open voor inbrengen. De prijzen zijn concurrerend. Ons veilinghuis is interessant voor de inbrenger, de ingebrachte producten zijn langer te koop en te bezichtigen door potentiële klanten. Ons idee: de veiling zelf moet weer leuk worden, met humor, een muziekje tussendoor.

We hebben voornamelijk retro, kunst en antiek. Interessant zijn de verzamelingen, moderne kunst, Cobra en vintage. In ons aanbod vind je kunst met kleine k en kunst met een grote K. Liefhebbers van cultuur en boeken komen ook aan hun trekken. Je treft een ruim aanbod aan Art Deco en Art Nouveau aan. Antiek, van 16e eeuws tot en met 19e eeuws, is royaal vertegenwoordigd. Er zijn ook veel spullen uit de 20ste eeuw aanwezig. En dan bedoelen we vooral de jaren 50 en 60. Maar ook van daarna – de jaren 70 of 80. Tevens is er altijd veel uit de 20er, 30er en 40er jaren voorhanden. Kortom: er is voor elk wat wils: popcultuur, Popart of  Nieuwe Zakelijkheid. Namen als Ahrend of Gispen en Amsterdamse school zitten in de voorraad. Loop bij ons binnen en duikel onvermoede schatten op, Zutphen herbergt een ware Fundgrube. Veel mensen raken verrukt van brocante of de etsen en de gouaches en grafiek. Anderen zoeken speciaal naar keramiek. Specialisten snuffelen naar Gouda of Schoonhoven. Weer anderen speuren de zaal af naar uniek kristal, messing en antiquarische boeken. Onze veiling is ook een ideale vindplaats voor gereedschappen, mantiek, kasten en lampen. In de veilinghal verspreid staan allerlei beeldjes. Je vindt bij ons een rijk assortiment aan sieraden van zilver en goud. Alle objecten zijn gemerkt. Alles voor een smaakvolle inrichting en aankleding staat in de hallen. Te denken valt aan kasten en tafels, grote en kleine exemplaren. Wat kunst betreft: werk van grote en kleine, bekende en onbekende kunstenaars is bij ons in Zutphen te vinden. Denk aan Berlage en Appel, aan Rietveld, Corneille en Van Gogh. Speuren naar kunst bij Duco Avis Veilingen is interessant voor mensen op zoek naar dat ene unieke stuk, maar ook voor verzamelaars, alsmede houders van collecties en verzamelingen.

Wat is het grote voordeel van onze formule? Inbrengers krijgen geen vreemd volk aan de deur en hoeven niet zelf op internet en marktplaats actief te worden.

Zutphen is zeer gunstig gelegen. Het ligt in de stedendriehoek (die bestaat uit Deventer, Zutphen en Apeldoorn).

Het ligt dicht bij de A1. In de buurt vind je Lochem of Warnsveld en Vorden. Ook aan de N348 (richting Arnhem, langs de oostelijke Veluwezoom) liggen interessante plaatsen als Brummen, Velp en Dieren. Grote steden als Arnhem en Nijmegen liggen in de buurt en plaatsen als Winterswijk, Doetinchem, Lichtenvoorde en Groenlo liggen dichtbij. Ook binnen een uur van Zutphen te bereiken: Zwolle, Hengelo en Enschede.

Leuk om een dagdeel Duco Avis Veilingen te combineren met een bezoek aan museum MORE (veel magisch realistische schilderkunst) in Gorssel.

En wat te denken van eten bij Loetje in Gorssel, een trip naar galleriedorp Diepenheim, of toeren naar Laren, Goor of Nijverdal en Wierden.

Ons gebouw in De Mars biedt ook mogelijkheden voor exposities. Er zijn ruimtes voor workshops en trainingen. Voor catering kan worden gezorgd. Ons gebouw is ook geschikt voor bijv. een veilingspel. Er is plek voor kunstenaars (atelier) en vaklieden die meubels restaureren en bekleden.

Duco Avis Veilingen is een Venduhuis zoals een notarishuis maar met name een veiling. We zitten aan de rand, de noordkant van Zutphen op industrieterrein De Mars. Ons veilinghuis is lid van TMV, de federatie voor veilinghuizen. We hebben een stichting derdengelden. DucoAvis Veilingen is dé veiling voor oost- en midden Nederland.

Iets te veilen? Zoek contact met Duco Avis Veilingen, Zutphen. Via telefoon of mail. Kom ons bezoeken of bekijk ons op internet. Bezoek Zutphen, De Mars langs het spoor, van koelhuis tot boelhuis. We hanteren de slogan “Kijk, bied en bewonder”. Hier slaag je gegarandeerd. Als wij het niet hebben heeft niemand het.

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Want we zitten ook op Facebook en veilen in een nieuwe stijl en sfeer.

Het nabije oosten, dicht bij de A1, is goed bereikbaar en berijdbaar. Ons gebouw ligt aan de rand van Zutphen, maar ook dicht bij de oude historische kern. Bij ons kun je makkelijk en gratis parkeren. We zijn te vinden aan de weg vanuit Gorssel/Eefde richting Zutphen Centrum, vlakbij de meubelboulevard en niet ver van het NS- treinstation en de nieuwe parkeergarage.

Ons adres is Noorsestraat 7 (tot voor kort heette dat Oostzeestraat 2)